Je vám divné, že nemůžete prodat dům, i když jste zvolili dobrou cenu? A myslíte si, že na domu už není co zlepšovat? Dáme vám pár tipů, jak prodej urychlit.

Věcné břemeno

Citlivé téma, které většinou kupující nerad slyší. Vyřešit tuto nepříjemnost však můžete tím, že informaci v inzerátu zmíníte a dohodnete schůzku se všemi stranami, kde situaci podrobně projdete a vyjasníte podmínky.

Hluk

Věřte, že lidem zvyklým bydlet v tišším prostředí bude vadit projíždějící tramvaj, vlak nebo pravidelný vzlet letadel. Zlepšit situaci můžete tím, že pořídíte protihluková okna. A vysvětlíte dotyčnému, že na hluk si lze rychle zvyknout, jako to bylo ve vašem případě.

Tenké stěny

Stejně jako v předchozím případě si nemusíte takové maličkosti všimnout, protože jste si již zvykli. Ale co když se chce do domu nastěhovat mladý pár s malými dětmi a bude chtít více soukromí? Situaci lze řešit protihlukovou izolací, která může navíc zkrášlit interiér.

Parkování

Možná jste skutečně dobrý řidič a parkování s přesností na centimetry vám nedělá problém, ale nemusí to platit o každém. Řešení takového problému bývá komplikované. Pokud nemáte k dispozici garáž, zkuste alespoň zajistit možnost jiného blízkého parkování např. formou pronájmu.

Sousedé

I když váš dům může být bezchybný, okolní prostředí hraje v prodeji významnou roli. Kupující se dívá, zda sousedé ve vašem okolí nedělají nepořádek, zda nejsou hluční, nebo zda neignorují péči o zahradu, což pak znepříjemňuje výhled. Co s tím? Můžete souseda poprosit o úklid, nebo se s ním domluvíte, že to zařídíte sami. V takových případech je však třeba vést rozhovor citlivě, o nepříjemnosti se sousedem rozhodně nikdo nestojí.